Skip to content
Voor 22:00 uur besteld zelfde dag verzonden. Gratis verzending vanaf €75,-

Tips bij te weinig moedermelk

Het is niet ongewoon voor nieuwe moeders om het gevoel te hebben dat ze niet genoeg moedermelk produceren. Dit kan een zeer frustrerende en emotionele ervaring zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die kunnen worden gedaan om te proberen de productie van moedermelk te verhogen. Hieronder volgen enkele tips om de moedermelk productie te verhogen.

 

Oorzaken van te weinig moedermelk

Wanneer een moeder haar baby borstvoeding geeft, maakt haar lichaam moedermelk aan volgens de behoeften van haar baby. Soms maakt het lichaam van een moeder echter niet genoeg moedermelk aan. Er zijn een aantal redenen waarom een moeder die borstvoeding geeft niet genoeg moedermelk produceert. Soms is het te wijten aan een medische aandoening zoals hypothyreoïdie of onvoldoende klierweefsel. Het kan ook worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen, zoals anticonceptiepillen of bepaalde antidepressiva. Slechte voeding kan ook leiden tot een lage productie van moedermelk. Als een moeder niet genoeg calorieën of voedingsstoffen binnenkrijgt, zal haar lichaam voorrang geven aan haar eigen behoeften boven die van haar baby. Bovendien kan stress de productie van moedermelk belemmeren. Wanneer het lichaam onder stress staat, produceert het cortisol, dat de borstvoeding kan onderdrukken. Ook is de kans groter dat moeders die roken of alcohol drinken problemen hebben met de productie van moedermelk. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk dat je hulp zoekt bij een lactatiekundige of een andere deskundige in de gezondheidszorg als je je zorgen maakt over uw moedermelkproductie.

 

Tips om de moedermelk productie te verhogen

De productie van moedermelk kan op een aantal verschillende manieren worden verhoogd. Eén manier om de moedermelk productie te verhogen is door vaker borstvoeding te geven. Hoe vaker een baby borstvoeding geeft, hoe meer de borsten gestimuleerd worden, wat kan leiden tot een toename van de moedermelkproductie. Een andere manier om de moedermelk productie te verhogen is om tussen de voedingen door moedermelk af te kolven. Ook dit kan helpen om de moedermelkproductie te stimuleren. Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten en veel te drinken. Voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze de productie van moedermelk verhogen zijn haver, fenegriek, alfalfa en gezegende distel. Ten slotte is het belangrijk om stress te vermijden en voldoende rust te nemen. Stress kan de hormoonproductie verstoren en leiden tot een verminderde productie van moedermelk. Door deze tips te volgen, kunnen moeders hun moedermelk productie verhogen en hun baby’s voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben.

 

Conclusie

Borstvoeding geven is belangrijk voor moeder en kind. Soms produceren moeders echter niet genoeg moedermelk. Er zijn een aantal dingen die kunnen worden gedaan om de productie van moedermelk te verhogen. Door de bovenstaande tips te volgen, kunnen moeders hun baby’s de moedermelk geven die ze nodig hebben.

 

Hieronder onze meest gekozen producten voor jou op een rij: 

Bekijk alle producten
Back To Top